Wij nodigen u van harte uit voor een bijzondere lezing met als titel “Van ketens naar kansen: Een blik op het slavernijverleden en de toekomst van Suriname en Nederland”. Deze inspirerende lezing zal plaatsvinden op zondag 18 juni in de Art studio Hoogvliet, gelegen aan de Kolbleistraat 32, 3192 BE Hoogvliet.
Slavernij was een mensonterend systeem, zowel in het algemeen als specifiek in Suriname. Dit jaar is het precies 150 jaar geleden dat dit systeem in Suriname werd afgeschaft, en daar willen we graag bij stilstaan. Tijdens de lezing zal historicus en romanschrijver Cynthia McLeod ons meenemen op een reis door de geschiedenis, waarbij we reflecteren op het verleden.
Maar laten we vooral vooruitkijken! De lezing zal zich niet alleen richten op het verleden, maar ook op de toekomst. Welke stappen moeten we nemen om verder te gaan? Welke kansen liggen er voor ons? En hoe zien we onszelf over 150 jaar? Deze verdiepende gespreksthema’s zullen ons helpen om de ketens daadwerkelijk te verbreken en een betere toekomst te creëren.
Datum: 18 mei 2023
Start: 15:00 uur
Eind: 17:00 uur
Locatie: Art Studio, Kolbleistraat 32, 3192 BE Hoogvliet Rotterdam
Email: info@b-unified.nl
Ticket kosten: €5,-
Ticket link: www.artstudiohoogvliet.nl/shop/van-ketens-naar-kansen/
Cynthia McLeod (geboren 4 oktober 1936 te Paramaribo, Suriname) is een Surinaamse schrijver en historicus en onderzoekster gespecialiseerd in oral history en het slavernijverleden van Suriname en Nederland. In 1987 verscheen haar historische debuut roman “Hoe duur was de suiker?” over de suikercultuur in de 18e eeuw. De eerste druk was binnen enkele weken uitverkocht en Cynthia McLeod werd op slag de bekendste schrijfster van Suriname. Ook in Nederland brak ze al gauw door. Daarna volgde een indrukwekkend oeuvre van historische romans dat de Surinaamse plantagetijd en andere historische gebeurtenissen uit de Surinaamse geschiedenis zeer levendig beschrijft.